perjantai 15. kesäkuuta 2012

Nokia pisti Meltemin pölkylle


UUTISKIRJE 15.06.2012

Tietotekniikan uutiset reaaliajassa - www.itviikko.fi



Nokia pisti Meltemin pölkylle

Nokia säästää myös lopettamalla useita kehityshankkeita. Eräs lopetetuista hankkeista on Meltemi-käyttöjärjestelmä, joka ennakkoarvioiden mukaan piti julkistaa kesäkuussa. ( Jatkuu... )

Kuka väistää ensin iPad-taistossa?

Kiinalainen vetoomusoikeus viivyttää iPad-tuotemerkkipäätöstä niin kauan kuin neuvottelut Applen ja Proviewn välillä jatkuvat. ( Jatkuu... )

Pörssiporu: Facebook vierittämässä syytä Nasdaqille

Facebook on vastaamassa epäonnistuneesta pörssilistautumisestaan siinneisiin oikeuskanteisiin, The New York Times kertoo. ( Jatkuu... )

Vertu-pomo: Olimme itsenäinen ankka Nokian lammessa

Vertu on ollut niin erillinen yksikkö Nokiasta, että ero ei tuota tuskaa, pääjohtaja arvioi The Telegraph -lehdelle. ( Jatkuu... )

Nokian luottamusmies: Nämä irtisanomiset eivät kuuluneet kuvioon

Nokia vähentää maailmanlaajuisesti yhteensä 10 000 työpaikkaa, joista 3 700 katoaa Suomesta. Tampereen yksikön pääluottamusmies kommentoi irtisanomisia Taloussanomille. ( Jatkuu... )

Se kävi äkkiä: Apple paikkasi Javan

Onko Apple ottanut opikseen? Yhtiö paikkasi Javan haavoittuvuuksia samana päivänä kuin Oracle. ( Jatkuu... )

Maineenhallintapomo Ylelle: Nokialta puuttuu nöyryyttä

Maineenhallintaan erikoistuneen liikkeenjohdon konsulttiyrityksen Pohjoisranta Burson-Marstellerin toimitusjohtaja Jouni Heinonen arvioi, että Nokian maineen alamäki on ollut ennakoitavissa. ( Jatkuu... )

Arvio: Nokia lähellä pohjaa – joka voi pettää

Nokian peruspuhelinten myynti voi olla lähellä aallonpohjaa, investointipankki Nomura arvioi raportissaan. Peruspuhelinten nousu riittäisi vakauttamaan yhtiön tilanteen loppuvuonna, vaikka älypuhelimet sakkaisivatkin. Tulevien vuosien menestys on yhä erittäin epävarmaa. ( Jatkuu... )

Vasta palkattu Foxconn-työntekijä tappoi itsensä

IPhone-valmistaja kertoi torstaina kuolemantapauksesta, joka toi vahvan déjà vu -tunteen. ( Jatkuu... )

Uusi tutka kännykän nettinopeudelle

Kännykän nettinopeuteen sisältyy paljon muuttujia, joita ei usein tule edes ajatelleeksi. Nettitutka käyttää joukkovoimaa kertoakseen nopeuden sellaisena kuin se on – ilman operaattorien myötävaikutusta. ( Jatkuu... )

Elop: Lumiat ovat hyviä, ongelma on myynnissä

Nokian ydinongelma on saada myyjät myymään yhtiön tuotteita, tiivisti toimitusjohtaja Stephen Elop sijoittajille ja analyytikoille tarkoitetussa kokouspuhelussa. ( Jatkuu... )

Time suostui viimeinkin Applen lehtikioskiin

Pitkään vastaan hangoitellut Time antaa lehtensä Applen digitaaliseen lehtikioskiin lukijoiden tilattaviksi, New York Times kertoo. ( Jatkuu... )

Elop pahoillaan, mutta puolustaa potkuja

Nokian toimitusjohtaja Stephen Elopin mukaan säästöt ja irtisanomiset olivat välttämättömiä, jotta yhtiöllä olisi tarpeeksi varoja kehitystyöhön myös jatkossa. ( Jatkuu... )

Anomukset verkkotunnuksista julki: Mukana .nokia

Suomesta saapui viisi hakemusta uusiksi ylätason verkkotunnuksiksi. Matkapuhelinyhtiön lisäksi uudenlaista tunnusta havittelee myös esimerkiksi Kone. ( Jatkuu... )

"Nokia osoittaa huonoa arviointikykyä"

Nokian ilmoitus lopettaa Salon tehtaan tuotanto kokonaan on monille raskas pettymys. Työpaikat katoavat, vaikka maaliskuussa 2011 Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop kävi Salossa vakuuttamassa työntekijöille, että Salon tehdas säilyy. ( Jatkuu... )

Helsingin laskutushässäkkä: Tilanne jo melkein normaali

Yli puoli vuotta siihen meni, mutta Helsingin kaupungin uusi laskutusjärjestelmä pelittää jo melkein normaalisti. ( Jatkuu... )




OHJEET

Saat tämän viestin, koska olet ITviikon sivuilla ilmoittanut haluavasi uutiset sähköpostitse. ITviikko-uutiskirjeen saat veloituksetta postilaatikkoosi joka arkipäivä. ITviikon Web-sivuilta voit lukea uutiset täydellisinä, saat linkkejä lisätietoihin ja paljon muuta.

Jos haluat luopua uutiskirjeen postituksesta, mene selaimellasi osoitteeseen http://www.itviikko.fi/uutiskirje.

Jos haluat antaa palautetta uutisviesteistä, lähetä se osoitteeseen itviikko@sanoma.fi.

Tilaa Digitodayn uutiskirje:
http://www.digitoday.fi/page.php?page_id=20

Tilaa Taloussanomien uutiskirje:
http://www.taloussanomat.fi/uutiskirje/uutiskirje.asp


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti