maanantai 21. toukokuuta 2012

Tärkeää tietoa Uuteen Suomeen rekisteröityneille

 
 
 
  Jos tiedote ei näy kunnolla, katso se tästä.  

Uusi Suomi

Uusi Suomi
21.5.2012

 
 
Uusi Suomi uudistuu – tärkeää tietoa rekisteröityneille

Uusi Suomi aukeaa huomenna 22.5. täydellisesti uudistettuna. Palvelu on ajateltu alusta pitäen uusiksi, mutta merkittävin yksittäinen muutos on kirjautumisjärjestelmän uudistaminen. Tässä viestissä on tiivistetysti tietoa uudesta kirjautumisjärjestelmästä ja siitä, mitä muutos merkitsee rekisteröityneille käyttäjille.

Samat tunnukset kaikkiin palveluihin

Ei enää erillisiä tunnuksia ja omaa kirjautumista uutisiin ja blogeihin! Uudistetussa palvelussa samalla kirjautumisella pääsee kommentoimaan sekä uutissivustolle että Puheenvuoron ja Vapaavuoron blogeihin.

Ei nimimerkkejä, vaan nimiä

Kommentointi nimimerkin suojista on vuosien kokemuksemme perusteella sisällöltään keskimäärin heikompitasoista kuin ihmisten omilla nimillä käytävä keskustelu. Tästä syystä kaikilta kommentoijilta näytetään jatkossa sekä etu- että sukunimi kommentin yhteydessä. Blogijärjestelmässä nimimerkkejä ei ole sallittu tähänkään asti, joten muutos harmonisoi käytännön Uudessa Suomessa tältä osin. Nimi saadaan osana käyttäjän perustietoja Facebookista tai Googlesta kirjautumisen yhteydessä.

Nimimerkkitunnukset poistuvat, kaikki vanhat sisällöt säilytetään

Koska nimimerkit muuttuvat nimiksi, ei nykyisiä tunnuksia voisi käyttää paljastamatta aiemmin rekisteröityneiden henkilöyttä. Tästä syystä nykyiset uutissivuston kommentointitunnukset lakkaavat toimimasta uudistuksen yhteydessä ja kommentoijien on kirjauduttava uudelleen palveluun. Kaikki yli puoli miljoonaa uutisiin kirjoitettua kommenttia kuitenkin säilytetään vanhojen uutisten yhteydessä. Nykyiset blogijärjestelmän tunnukset toimivat jatkossa sellaisenaan myös uutissivuston kommentointitunnuksina.

Ei rekisteröintiä, kirjautuminen Facebook- ja Google-tunnuksilla

Uuteen Suomeen ei tarvitse varsinaisesti enää rekisteröityä lainkaan, vaan kirjautuminen onnistuu kirjaimellisesti muutamalla hiiren klikkauksella Facebook- tai Google-tunnusten avulla. Enää ei siis tarvitse muistaa Usarin salasanaansa eikä edes tunnustaan – riittää kun klikkaa Facebookin tai Googlen logoa ja kirjautuu valitsemansa palvelun tunnuksella. Uusi Suomi ei lähetä automaattisesti mitään päivityksiä käyttäjien Facebook- tai Google+ -seinille. Niille käyttäjille, jotka eivät omista Facebook-tai Google-tunnuksia lainkaan, on rakennettu mahdollisuus tehdä käyttäjätunnusanomus tunnusten luomiselle, joten ihan pakollista näiden kirjautumistapojen käyttö ei ole.

Jos sinulla on jo tunnus Puheenvuoroon, toimi näin

Vaihtoehto 1: Tee niin kuin aina ennenkin. Valitse kirjautumissivun vaihtoehdoista Puheenvuoro-kirjautuminen
Vaihtoehto 2: Mene osoitteeseen https://oma.uusisuomi.fi ja kirjaudu sisään Puheenvuoron tunnuksellasi ja salasanallasi. Mene profiilissasi Kirjautumispalvelut-välilehdelle. Klikkaa Facebookin tai Googlen logoa liittääksesi kyseisen palvelun kirjautumiskeinoksi Uuteen Suomeen. Voit lisätä vaikka molemmat.

Tervetuloa osallistumaan keskusteluihin uudistettuun Uuteen Suomeen!

Terveisin,
Joonas Kiminki
Kehitysjohtaja
Uusi Suomi

 

 
 
 
Tämä kirje on lähetetty Uuden Suomen tiedotteet -postituslistalle.
Tiedotteita lähetetään enintään kerran kuukaudessa.
Poistu listalta
 
 
   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti