maanantai 19. elokuuta 2013

Googlella lähes totaali pimennys – valtava vaikutus nettiin


UUTISKIRJE 19.08.2013

Tietotekniikan uutiset reaaliajassa - www.itviikko.fi



Facebook ei kuunnellut: Hakkeri todisti bugin iskemällä Zuckerbergin seinälle

Facebookin tietoturvatiimi ei uskonut asiantuntijan varoitusta palvelussa olevasta viasta, joka mahdollisti kirjoittamisen kenen tahansa seinälle. Vian osoittaakseen asiantuntija kirjoitti lopulta yhtiön perustajan Mark Zuckerbergin seinälle. Facebook palkitsi vian löytäjän hyllyttämällä tämän käyttäjätilin. ( Jatkuu... )

Googlella lähes totaali pimennys – valtava vaikutus nettiin

Googlen harvinaisen mittava, joskin lyhyt palvelukatko näytti, miten merkittävää osaa yhtiö näyttelee koko netissä. ( Jatkuu... )

Apple vaihtaa laturin kympillä Suomessa

Applen Kiinasta käynnistynyt tarvikelaturien vaihtokampanja ulottui Suomeen. Tarvikelaturit saattavat olla vaarallisia. ( Jatkuu... )

Turkin valtio sysää TeliaSoneraa sivuun Turkcellissä

Turkin valtio on ottanut vallan maan suurimmassa matkapuhelinyhtiössä. Maan markkinavalvojalla on nyt viisi Turkcellin seitsemästä hallituspaikasta. ( Jatkuu... )

Hajonneelle Kepler-kaukoputkelle etsitään uutta tekemistä

Nasa luopuu toivosta saada planeettoja kaukaisten tähtien ympäriltä haravoinut Kepler-teleskooppi kuntoon. Mutta 600 miljoonan dollarin vekotinta ei aiota päästää eläkkeelle. ( Jatkuu... )

Ubuntu Edge -puhelin keräsi ennätyssumman, mutta aika uhkaa loppua kesken

Ubuntu Edge on saanut enemmän rahoitusta kuin yksikään aikaisempi joukkorahoituskampanja. Se ei kuitenkaan taida riittää. ( Jatkuu... )

Microsoft hautaa Surfacen? Ehei, laajentaa yritysjakelua

Surface-tabletin myynti on ollut sen verran vaisua, että jotkut analyytikot toivovat Microsoftin puhaltavan koko tablettipelinsä jo poikki. Sen sijaan Microsoft laajentaa jakelua yrityksille Suomessa ja muualla. ( Jatkuu... )

Testi: Lumia 925 ilahduttaa, mutta kompastuu yhä Windowsiin

Suomessa tällä viikolla myyntiin tullut Nokia Lumia 925 jättää laitteena enää vähän toivomisen varaa. Käyttöjärjestelmästä sitä sen sijaan löytyy – ja löytyy aivan liikaa. ( Jatkuu... )

Älykodeissa ja -autoissa piilee riskejä – voiko hakkeri pian kääntää rattia?

Tietotekniikka tulee avuksemme arkeen, kun älykodit yleistyvät ja autojen internetiin kytkeytyminen lisääntyy. Älykäs varas pääsee verkkoon murtautumalla käsiksi vaikka itkuhälyttimeen tai voi avata auton ovien lukituksen. ( Jatkuu... )

Sony aloittaa Viacomin kanavien nettijakelun

Televisiokanavien taistelu internetiä vastaan kärsi yllätystappion, kun Viacom teki alustavan sisältösopimuksen Sonyn kanssa. Sonyn huhutaan aloittavan kaapelikanavien jakelun tämän vuoden lopussa tai ensi vuoden alkukuukausina. ( Jatkuu... )

Mainokset jallittivat Youtuben katsojia haittasivuille

Tietoturvayritys on paljastanut amerikkalaisen yrityksen harrastaman mainosten ujuttamisen Youtuben sivuille. Yritys on onnistunut myymään mainostilaa tunnetuille tuotemerkeille, mutta se myy sitä myös haittaohjelmien levittäjille. ( Jatkuu... )




OHJEET

Saat tämän viestin, koska olet ITviikon sivuilla ilmoittanut haluavasi uutiset sähköpostitse. ITviikko-uutiskirjeen saat veloituksetta postilaatikkoosi joka arkipäivä. ITviikon Web-sivuilta voit lukea uutiset täydellisinä, saat linkkejä lisätietoihin ja paljon muuta.

Jos haluat luopua uutiskirjeen postituksesta, mene selaimellasi osoitteeseen http://www.itviikko.fi/uutiskirje.

Jos haluat antaa palautetta uutisviesteistä, lähetä se osoitteeseen itviikko@sanoma.fi.

Tilaa Digitodayn uutiskirje:
http://www.digitoday.fi/page.php?page_id=20

Tilaa Taloussanomien uutiskirje:
http://www.taloussanomat.fi/uutiskirje/uutiskirje.asp


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti