perjantai 30. elokuuta 2013

Viranomainen siunasi maksu-tv-jätin synnyn

ITviikko uutiskirje
UUTISKIRJE 30.08.2013

Tietotekniikan uutiset reaaliajassa - www.itviikko.fi



Viranomainen siunasi maksu-tv-jätin synnyn

Viranomaiset ovat hyväksyneet PlusTV:n siirtymisen DNA:n omistukseen. Viranomainen ehti aloittaa aiheesta jo lisätutkinnan. ( Jatkuu... )

DNA:n toimitusjohtaja eroaa: "yhteisen keskustelun lopputulos"

DNA:n toimitusjohtaja Riitta Tiuraniemi eroaa yhtiön palveluksesta. Yhtiön tiedotteen mukaan DNA:n hallitus ja Tiuraniemi "sopivat asiasta". ( Jatkuu... )

USA:n salainen vakoilubudjetti paljastui – ja se on valtava

NSA-vuotaja Edward Snowden on paljastanut Yhdysvaltojen "mustan budjetin" Washington Post -lehdelle. USA on rakentanut jättimäisen 52,6 miljardin dollarin vakoilukoneiston, jonka yksityiskohdat ovat yllättäviä. ( Jatkuu... )

Microsoftilta livahti: Windows 8.1 karkasi jo torrentiin

Microsoft aikoi julkistaa 8.1:n vasta lokakuussa, mutta nyt laitevalmistajien rtm-versio on jo torrent-verkossa. ( Jatkuu... )

Markkinoilla jo yli tuhat 4g-laitetta

Neljännen sukupolven matkapuhelinpalvelut ja laitteet ovat kypsyneet nopeasti. Aitojen 4G-päätelaitteiden tarjonta on lisääntynyt vauhdikkaasti, ja niiden lukumäärä on ylittänyt tuhannen mallin rajapyykin. ( Jatkuu... )

Tapaus RSA: Näin jenkkiturvayhtiö luovii urkintakohussa

Onko amerikkalainen pilvi turvallista? Ottaako turvaohjelmisto verkkokonnien lisäksi tietovuotajat kiinni? Onko RSA enää turvallinen salaustekniikka? It-viikko haastatteli Suomessa vierailevaa RSA:n Nick Edwardsia. ( Jatkuu... )

Kokoa piisaa: Kuva vertaa Nokian phabletia 1020:aan

Nettiin vuotanut kuva esittää jättikokoista älypuhelinta, joka lienee Nokian Lumia 1520. Kuvan julkaisi Windows Phone Central. ( Jatkuu... )

Pilvi murtaa Microsoftin valta-aseman yrityksissä

Microsoftin asema yrityksissä on uhattuna pilvipalvelujen mahdollistaessa varsin erilaiset ohjelmistoalustat Chromesta Jollaan. Samalla yritysten laitekirjon odotetaan kasvavan, kertoo tuore tutkimus. ( Jatkuu... )

Hyökkääjä: New York Times oli helppo nakki

Merkittävän sanomalehden verkkopalvelu kaatui ilmeisen vähällä vaivalla, jos hyökkääjien edustajana esittäytyvään tietomurtajaan on luottamista. Murtaja kertoi uusia tietoja iskusta Business Insider -lehdelle. ( Jatkuu... )

Puhelinmyyjät soittelivat, mies otti rahat

Brittiläinen mies on tienannut 350 euroa puhelinmyyjien soitoista, mutta BBC:n mukaan touhun laillisuus arveluttaa. ( Jatkuu... )

Nokian kaareva 515 lainailee iPhonea materiaaleissa

Nokia 515 – kaareva näyttö, alumiinia… Nokian uusin puhelinmalli 515 on klassinen paitsi, jos katsotaan sen materiaaleja. ( Jatkuu... )

Wozniak: Applen pitäisi tehdä kiinalaispuhelin

Applen perustajan Reutersille esittämä idea on ainakin radikaali. Mutta onko sellaisesta ajattelusta kuuluisaksi tullut Apple enää valmis suuriin irtiottoihin? ( Jatkuu... )

Suomesta tuttu väririita levisi USA:han: Operaattorit kinastelevat magentasta

Suomalainen teleoperaattori DNA ja saksalainen telejätti Deutsche Telekom kävivät oikeutta magenta-värin käyttöoikeudesta Suomessa vuonna 2008. Nyt samasta asiasta istutaan oikeutta Yhdysvalloissa. ( Jatkuu... )

Kiinalainen kilpailija kalasti Googlen Android-miehen

Kiinan matkapuhelinteollisuus nousee halpavalmistajasta merkkikilpailijaksi. Maan toiseksi suurin älypuhelinvalmistaja on palkannut Googlelta tittelillä vice president toimineen Android-johtajan. ( Jatkuu... )

Ruuan verkkokauppa: Harva ostaa, mutta kilpailu kiihtyy

Uusin tulokas alalla on Ruoka.net, jonka jakeluverkko kattaa merkittävän osan suomalaisista kotitalouksista. Enemmistö asiakkaista on yhä yrityksiä. ( Jatkuu... )




OHJEET

Saat tämän viestin, koska olet ITviikon sivuilla ilmoittanut haluavasi uutiset sähköpostitse. ITviikko-uutiskirjeen saat veloituksetta postilaatikkoosi joka arkipäivä. ITviikon Web-sivuilta voit lukea uutiset täydellisinä, saat linkkejä lisätietoihin ja paljon muuta.

Jos haluat luopua uutiskirjeen postituksesta, mene selaimellasi osoitteeseen http://www.itviikko.fi/uutiskirje.

Jos haluat antaa palautetta uutisviesteistä, lähetä se osoitteeseen itviikko@sanoma.fi.

Tilaa Digitodayn uutiskirje:
http://www.digitoday.fi/page.php?page_id=20

Tilaa Taloussanomien uutiskirje:
http://www.taloussanomat.fi/uutiskirje/uutiskirje.asp


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti