keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Mitä tapahtuu kun suomalainen tietoturva karkaa ulkomaille?


UUTISKIRJE 05.06.2013

Tietotekniikan uutiset reaaliajassa - www.itviikko.fi



Lumiat vetävät, mutta Nokian tukijalka uhkaa pettää

Lumian menestyksestä kertovat uutiset jatkuvat Canalysin selvityksen myötä. Mutta tutkimusfirma ennustaa synkkiä aikoja Nokian peruspuhelimille. ( Jatkuu... )

Yhteisöllisyys hukassa suomalaisfirmoilta

Suomalaiset työntekijät ovat pomoja vakuuttuneempia yhteisöllisten työkalujen eduista, uusi tutkimus kertoo. ( Jatkuu... )

Huhu: Nokian "EOS"-puhelin paksuilee hirviökameran vuoksi

Nokia on toimittanut ensimmäisen taulutietokoneensa testiin, Nokiapoweruser-sivuston lähteet väittävät. Lähteet puhuvat myös mielenkiintoisesta puhelinuutuudesta. ( Jatkuu... )

Turkissa huolestuttiin sensuurista, vpn-lataukset hyppäsivät

Kalifornialainen vpn-kehittäjä kertoo Turkin mielenosoitusten johtaneen tuhansien prosenttien kasvuun vpn-latauksissa. Turkkilaiset pelkäävät hallituksen estävän ihmisten viestinnän. ( Jatkuu... )

EU-komissaari vannoo: Täysi netti kaikille

Suomen tekeillä olevalla uudella telelailla ei ole mitään mahdollisuuksia saada EU:n hyväksyntää, jos EU pitää kiinni teknologiakomissaari Neelien Kroesin ilmaisemasta jyrkästä kannasta. ( Jatkuu... )

Hupsista: Useille Apple-laitteille tuontikielto USA:han

Applen useat tuotteet määrättiin Yhdysvalloissa tuontikieltoon, koska niissä on kopioitu Samsungin teknologiaa. Tähän asti Apple on ollut niskan päällä yritysten välisissä patenttiriidoissa. ( Jatkuu... )

Onko tietoturvan kansainvälistyminen hyvä vai huono asia Suomelle?

Suomalaisten tietoturva on sekoitus viranomaisia ja kotimaisia sekä ulkomaisia yrityksiä. Yksikin musta lammas voi tehdä pahaa jälkeä. ( Jatkuu... )

Mitä tapahtuu kun suomalainen tietoturva karkaa ulkomaille?

Suomi on tietoturvan huippumaa. Voivatko yrityskaupat avata takaoven kybervakoilulle ja viedä suomalaisyritysten tekniikat hyökkäysaseiden osaksi? ( Jatkuu... )

Intel mainostaa virtapihiä Atomia, kilpailija tyrmää väitteet

ARM ei todellakaan niele Intelin väitettä, jonka mukaan sen tuleva Atom-suoritin "Silvermont" on ARM-suorittimia virtapihimpi. Asiasta kertoo TechHive. ( Jatkuu... )

Javassa kompastellut Oracle lupaa parannusta, mutta riittääkö se?

Oracle alkaa korjata Javan tietoturva-aukkoja neljästi vuodessa ja tekee muita parannuksia. Maine voi silti olla jo mennyttä. ( Jatkuu... )

Vallankumouksen tuntua: Haswell-suoritin julki

Pc-prosessorien suuri uudistus, Intelin Haswell-tuoteperhe, on julkaistu. Neljännen sukupolven Core-suorittimet tuovat ilmaan vallankumouksen tuntua, sillä perinteinen suorituskyky ei ole tällä kertaa keskiössä. ( Jatkuu... )

Google ostaa Haminan sähkön Ruotsista

Internet-yhtiö Google turvautuu ulkomaiseen energiaan Haminan palvelinkeskuksessaan, mutta ainakin energia tuotetaan puhtaasti. ( Jatkuu... )

Zynga kyntää syvällä, potkii joka viidennen

Farmvillestä tunnettu pelinkehittäjä karsii rajusti väkeään antamalla potkut 520 työntekijälleen. Osuus on lähes viidennes yrityksen työntekijöistä. Samalla yritys aikoo sulkea toimistojaan. ( Jatkuu... )




OHJEET

Saat tämän viestin, koska olet ITviikon sivuilla ilmoittanut haluavasi uutiset sähköpostitse. ITviikko-uutiskirjeen saat veloituksetta postilaatikkoosi joka arkipäivä. ITviikon Web-sivuilta voit lukea uutiset täydellisinä, saat linkkejä lisätietoihin ja paljon muuta.

Jos haluat luopua uutiskirjeen postituksesta, mene selaimellasi osoitteeseen http://www.itviikko.fi/uutiskirje.

Jos haluat antaa palautetta uutisviesteistä, lähetä se osoitteeseen itviikko@sanoma.fi.

Tilaa Digitodayn uutiskirje:
http://www.digitoday.fi/page.php?page_id=20

Tilaa Taloussanomien uutiskirje:
http://www.taloussanomat.fi/uutiskirje/uutiskirje.asp


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti