maanantai 4. marraskuuta 2013

450 miljoonan satsaus: Google kasvattaa Haminan palvelinkeskusta


UUTISKIRJE 04.11.2013

Tietotekniikan uutiset reaaliajassa - www.itviikko.fi



Applen Cook: Homojen hyväksyminen on hyvää bisnestä

Applen toimitusjohtaja Tim Cook kehotti Wall Street Journalin pääkirjoitussivulla liittovaltion senaattia hyväksymään lakiesityksen, jossa kielletään työpaikkasyrjintä sukupuolisen suuntautumisen perusteella. ( Jatkuu... )

IPad Air: Liimaa täynnä ja lähes mahdoton korjata

Teknisten laitteiden korjauskelpoisuutta arvioiva iFixit antaa Applen uudelle iPad Air -taulutietokoneelle vähän paremman arvosanan kuin Microsoftin Surface 2:lle – mutta senkin vain pitkin hampain. ( Jatkuu... )

450 miljoonan satsaus: Google kasvattaa Haminan palvelinkeskusta

Googlen uusi investointi Haminaan kertoo, että Suomessa on tehty jotain oikein. Kun vielä energiavero saataisiin alas... ( Jatkuu... )

Samsung jatkaa Nokialle maksamista vuosikausia

Nokian ja Samsungin välinen patenttilisenssisopimus saa jatkoa. Korvauksista neuvotellaan kuitenkin vielä. ( Jatkuu... )

Nokia nykäisi USA:ssa: Lumioille neljäs sija

Nokian Lumia-puhelinten markkinaosuus nousi neljänneksi suurimmaksi Yhdysvaltain markkinoilla. Niiden osuus kasvoi viime vuoden heinä–syyskuun 0,7 prosentista 4,1 prosenttiin. ( Jatkuu... )

Nokia-johtaja sovelluskehittäjille: Älkää kulkeko onnenne ohi

Nokialla ja Microsoftilla on ollut vaikeuksia houkutella Windows-sovellusten kehittäjiä. Nokian johtaja Bryan Biniakin mukaan tilanne on nyt oikenemassa. ( Jatkuu... )

Game over: Windows 8.1:n hiiriongelma kiusaa pelaajia

Microsoft myöntää pelaajien ongelmat käytettäessä hiirtä ohjausvälineenä. Korjausta valmistellaan. ( Jatkuu... )

Google varaa konttinsa ihmevekottimiensa esittelyyn?

Mystinen proomu kantaa Googlen tulevia salaisten projektien näytetiloja, väittää KPIX 5. ( Jatkuu... )

Applellakin ongelmia ohjauksessa: MacBook Pro saa korjauksen

Apple aikoo päivittää uusia 13 tuuman MacBook Pro -tietokoneita huonosti toimivan näppäimistön ja ohjauslevyn vuoksi. ( Jatkuu... )

Verkko-Nokia sai lte-sopimuksen Yhdysvalloista

Nokia Solutions and Networks on valittu rakentamaan amerikkalais-japanilaisen Sprintin integroitua lte-verkkoa. ( Jatkuu... )

IPhonet ja Samsung myivät eniten lokakuussa

Suomalaisoperaattoreiden toimittamien lokakuun kännykkämyyntitilastojen suurin yllätys on Soneran listalla, jonka kärjessä keikkuu kolme eri iPhone-mallia. Muualla mennään Samsungin johdolla. ( Jatkuu... )

Teinit alkavat kyllästyä Facebookiin

Murroksesta on saatu merkkejä aiemminkin, mutta nyt jopa Facebook itse myöntää asian. Yhä useammat teini-ikäiset nuoret jättävät Facebookin. ( Jatkuu... )

Taas vaikea lahja? Surface-paketti kysyttää oululaiskoulussa

Metsokankaan koulussa on hyviä kokemuksia täysiverisistä Windows 8 -tableteista. Mutta juuri yllätyksenä saapunut paketti Surface RT -laitteita pistää mietteliääksi. ( Jatkuu... )

Puhelimien käyttökieltoa kumotaan myös Euroopan lennoilla

Älypuhelimien ja tabletien käyttö lennoilla myös nousun ja laskun aikana sallittaneen myös Euroopassa. Euroopan lentoturvallisuusvirasto on valmiina laatimaan asiasta lakiehdotuksen. Toistaiseksi kännykät on vielä kuitenkin suljettava. ( Jatkuu... )

50 vuotta vanha kielto kumotaan Yhdysvaltojen lennoilla

Yhdysvaltain ilmailuviranomainen on päättänyt löysätä 50 vuotta sitten omaksuttua sääntöä. Muun muassa älypuhelimet ovat nyt sallittuja lennoilla. ( Jatkuu... )

Google julkisti Nexus 5 -puhelimen: Parin viikon päästä Suomeen?

Google käynnisti eilen Android 4.4 käyttöjärjestelmän jakelun ja julkisti sitä käyttävän Nexus 5 -älypuhelimen. ( Jatkuu... )

Nokia vaatii HTC:n lippulaivamallille tuontikieltoa Britanniaan

Nokia voitti keskiviikkona brittiläisessä tuomioistuimessa patenttikanteen taiwanilaista HTC:tä vastaan. Se aikoo hakea Nokian patentteja loukkaaville tuotteille tuontikieltoa Britanniaan, sekä korvauksia HTC:lta. ( Jatkuu... )

It-jäteiltä toivotaan apua Yhdysvaltojen kehnolle terveyspalvelulle

Obaman hallitus on kutsunut apuun asiantuntijoita tunnetuista tietotekniikkayhtiöistä. Ainakin Googlen, Oraclen ja Red Hatin asiantuntemusta hyödynnetään HealthCare.gov-sairausvakuutusportaalin tervehdyttämisessä. ( Jatkuu... )

Kaatuuko Android? Apple ja Microsoft käyvät yhdessä patenttisotaan

Muun muassa Applen ja Microsoftin muodostama yritysryhmä on haastanut Googlen ja Android-puhelinvalmistajat oikeuteen patenttiloukkauksista. ( Jatkuu... )




OHJEET

Saat tämän viestin, koska olet ITviikon sivuilla ilmoittanut haluavasi uutiset sähköpostitse. ITviikko-uutiskirjeen saat veloituksetta postilaatikkoosi joka arkipäivä. ITviikon Web-sivuilta voit lukea uutiset täydellisinä, saat linkkejä lisätietoihin ja paljon muuta.

Jos haluat luopua uutiskirjeen postituksesta, mene selaimellasi osoitteeseen http://www.itviikko.fi/uutiskirje.

Jos haluat antaa palautetta uutisviesteistä, lähetä se osoitteeseen itviikko@sanoma.fi.

Tilaa Digitodayn uutiskirje:
http://www.digitoday.fi/page.php?page_id=20

Tilaa Taloussanomien uutiskirje:
http://www.taloussanomat.fi/uutiskirje/uutiskirje.asp


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti