tiistai 12. marraskuuta 2013

Julma juoni: Ensin viedään tiedot, sitten rahat


UUTISKIRJE 12.11.2013

Tietotekniikan uutiset reaaliajassa - www.itviikko.fi



Julma juoni: Ensin viedään tiedot, sitten rahat

Suomessakin tavattu ja tavallista ikävämpi haittaohjelma lukitsee tietokoneen käyttäjän tiedoistaan. Mutta lunnaiden maksaminenkaan ei välttämättä auta, Cert-fi kertoo. ( Jatkuu... )

Arvaamaton mullistus tulossa: "Esineiden internet"

Internet kasvaa lähivuosina räjähdysmäisesti, kun nettiin kytketään kymmeniä miljardeja erilaisia laitteita. Kyseessä on mullistus, jonka seurauksia voidaan vain arvailla. "Esineiden internetin" uskotaan muuttavan useita perinteisiä aloja. ( Jatkuu... )

Mars-tehtävä oli kaatua moottoripulmiin – korjattu toistaiseksi

Moottoripulma ei pilannut tehtävää, mutta matka naapuriplaneetalle on vasta aivan alussaan. ( Jatkuu... )

Ericsson: Älypuhelimet ottivat valtikan

Matkapuhelinliittymien määrä kasvaa 9,3 miljardiin kappaleeseen vuoteen 2019 mennessä, ennustaa verkkolaitevalmistaja Ericsson. Älypuhelimia myydään jo nyt enemmän kuin muita puhelimia. ( Jatkuu... )

Kurkistus avaruusalukseen: Applen pääkonttori uusissa kuvissa

Apple pitää kiinni salaisuuksistaan tiukasti, mutta rakenteilla oleva uusi pääkonttori paljastuu Cupertinon kaupungin arkistoista. Nyt virtuaalivierailija pääsee tutustumaan avaruusalukseksi kutsuttuun rengasmaiseen päärakennukseen sisältä, ulkoa ja alapuolelta. ( Jatkuu... )

Taivutusta, taittoa ja 4K:ta: Samsung käy käsiksi puhelinten näyttöihin

Korealaisella laitevalmistajalla on suuria suunnitelmia lähivuosille, Wall Street Journal ja muut kertovat. Taipuisuus johtaa taittuviin puhelimiin, ja näytöt kehittyvät 4K-tarkkuuteen. ( Jatkuu... )

Jalka oven väliin ja sitten räjähtää? Nokian Tizen-sopimukselta odotetaan suuria

Onko Tizen-sopimus ensimmäisiä merkkejä ilman matkapuhelimia elävän Nokian uudesta noususta? Tutkimusyhtiön mielestä Herellä on potentiaalia valtavaan menestykseen. ( Jatkuu... )

Testi: Samsungin älykello on kätevä mutta ei vielä tarpeellinen

Samsung Galaxy Gear on mainio ensimmäisen sukupolven älykello, mutta varsinaista tarvetta sille on hieman vaikea löytää. Vimpain on kuitenkin edukseen koleassa syyssäässä. ( Jatkuu... )

Mars-luotain ajautui vaikeuksiin Maan kiertoradalla

Käykö Intian Mars-luotaimelle kuten Venäjän epäonniselle Phobos-alukselle? Tehtävätiimi selvittää moottoripulmaa. ( Jatkuu... )

Haetko joukkorahaa? Varo huijareita

Internetin joukkorahoitus on mahdollistanut monia onnistuneita hankkeita, mutta kantona kaskessa ovat välistä vetävät huijarit. ( Jatkuu... )

Operaattorit paljastivat: Tuhansia tietopyyntöjä vuodessa

Suuret palveluntarjoajat valottivat viranomaisilta saamiaan tietopyyntöjä, mutta Effi ry ei ole vieläkään tyytyväinen. ( Jatkuu... )

Räsänen: "Välttämätön seuranta" törmää lakiin

Sisäministeri kiteytti viime päivien perusoikeuksia liippaavan yhteiskunnallisen keskustelun kytkemällä toisiinsa kyberuhat ja verkkoliikenteen seurannan. ( Jatkuu... )




OHJEET

Saat tämän viestin, koska olet ITviikon sivuilla ilmoittanut haluavasi uutiset sähköpostitse. ITviikko-uutiskirjeen saat veloituksetta postilaatikkoosi joka arkipäivä. ITviikon Web-sivuilta voit lukea uutiset täydellisinä, saat linkkejä lisätietoihin ja paljon muuta.

Jos haluat luopua uutiskirjeen postituksesta, mene selaimellasi osoitteeseen http://www.itviikko.fi/uutiskirje.

Jos haluat antaa palautetta uutisviesteistä, lähetä se osoitteeseen itviikko@sanoma.fi.

Tilaa Digitodayn uutiskirje:
http://www.digitoday.fi/page.php?page_id=20

Tilaa Taloussanomien uutiskirje:
http://www.taloussanomat.fi/uutiskirje/uutiskirje.asp


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti